KOPPEN Festival

KOPPEN Amsterdam is een wekelijkse beeldcolumn van Michiel van Nieuwkerk voor Het Parool. Sinds 2018 reist Michiel de hele stad door en en bezoekt hij bijzondere plekken waar hij steeds de ‘koppen’ van twaalf Amsterdammers fotografeert tegen een egale achtergrond. Michiel heeft inmiddels al meer dan 220 locaties bezocht en 2.640 Amsterdammers geportretteerd.

Met KOPPEN Amsterdam werkt Michiel van Nieuwkerk aan een omvangrijk portret van de stad. De serie laat de verscheidenheid van de stad zien, de enorme rijkheid aan mensen die met hun werkzaamheden, initiatieven en bezigheden, kleur en smoel geven aan Amsterdam. De serie laat zien dat al die verschillende individuen op al die verschillende locaties, onderdeel zijn van één groot geheel: Amsterdam. De stad is de verbindende factor waar we allemaal bij horen.

Het KOPPEN Festival voegt een extra dimensie toe aan de beeldcolumn KOPPEN Amsterdam. De gezichten van de serie krijgen een podium en een stem. Een positief en kleurrijk programma waar de stad, in al de verschillende facetten, wordt gevierd.

Meer informatie over het KOPPEN Festival volgt!